С официална церемония днес в Пловдив започва 21-вото Световно първенство по таекуон-до ITF

Автор: Plovdiv Now 7652
С официална церемония днес в Пловдив започва 21-вото Световно първенство по таекуон-до ITF

С официална церемония тази вечер от 21 часа в зала „Колодрума“ в Пловдив ще бъде открито 21-вото Световно първенство по таекуон-до ITF. В откриващата церемония ще участват Биг Бенд „Пловдив“ и Арт Войс център.

Над 1500 участници от 84 държави ще се състезават във всички възрастови групи –юноши, девойки, мъже, жени и ветерани. Състезателите ще мерят сили в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, самозащита, като за първи път ще е включено пауър таекуон-до. Състезанията ще се провеждат на седем ринга.

В Пловдив вече пристигна президентът на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ри Йон Сон. Днес ще се проведе и конгрес на Международната Федерация по таекуондо ITF.

В българския отбор, който ще представи страната ни, са включени 68 състезатели, 14 от които са от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб "Тракия". От началото на седмицата националите ни тренират усилено в  града под тепетата под ръководството на треньора Тодор Козлодеров.

Шампионатът се организира за втори път в Пловдив, след като градът под тепетата бе домакин на първенство и през 2015 година. Благодарение на перфектната организация тогава, България е поканена отново да бъде домакин на престижния турнир.

При мъжете в различните категории ще се представят Петър Михайлович, Димитър Китипов, Атанас Болчинов, Тодор Ангелов и Божидар Матов. Любина Лесова ще се състезава при жените, а Нели Павлова - при девойките старша възраст. При девойките младша възраст Пловдив ще бъде представен от Лилия Митрева и Ирен Касъклиева, при юноши младша - от Мартин Христев и Божидар Михайлович, а при юноши старша - от Александър Стефанов. Иван Тодоров и Ботьо Колев са представителите на АСК "Тракия" в категорията "Ветерани сребърен клас".

Състезанията са от 26 до 30 август от 9 до 12 часа и от 14 до 19 часа, като входът е свободен.

Националният отбор на България по таекуон-до ITF ще бъде посланик на кампанията „Заедно срещу трафика на хора/WE SAY NO TO HUMAN TRAFFICKING“. Българската федерация по таекуон-до ITF и Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет обединяват усилия в организирането на кампанията, която цели превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация. Престъплението трафик на хора се сравнява със съвременното робство.

Инициативата има за цел да информира широка спортна общественост за престъплението трафик на хора, което би могло да допринесе значително за ранната идентификация на  риска от въвличане в престъплението

По време на Световното първенство състезателите ще носят тениски със слогън We say NO to human trafficking, който ще виждат всички участници и присъстващи. Видеоклипът, рекламиращ домакинството на България  също завършва с това послание.

Съставена е и брошура от Националната комисия за борба с трафика на хора,  в която накратко е описано престъплението, видовете експлоатация и мястото на България в ЕС според жертвите. Брошурата е с двустранен текст на български език и на английски език и всеки присъстващ ще я получи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина