Пускат нова обществена поръчка за корпуса на лекоатлетическия Локомотив

Автор: Plovdiv Now 4712
Пускат нова обществена поръчка за корпуса на лекоатлетическия Локомотив

Нова обществена поръчка ще бъде пусната за корпуса към залата на лекоатлетическия клуб Локомотив Пловдив, съобщи TrafficNews. Припомняме, че поради неясни причини фирмата строител „Индустриал ремонт строй” ЕООД така и не завърши строителството на съоръжението и сега ще се търси нова фирма, която да го завърши. 

През август ще станат точно две години от старта на строителството на новия корпус към залата по лека атлетика на клуб СКЛА Локомотив Пловдив. Корпусът трябваше да бъде открит на 5 март 2021г., но вместо това сградата има само основи. 

Новото съоръжение трябваше да бъде направено за 150 000 лева, които бяха осигурени от бюджета на Община Пловдив. По договор „Индустриал ремонт строй” ЕООД имаше 240 дни, за да завърши разширението, но това така и не стана. Въпросната фирма направи само основите и след многократни оправдания корпусът така и не беше построен. 

Корпусът ще бъде свързан със залата за тренировки на клуба и трябва да осигури нормални условия и санитарен възел за състезателите на атлетическия клуб, в който тренира и най-добрият пловдивски атлет и една от най-добрите ни атлетки - Габриела Петрова - спортист номер 1 на България за 2015 година.

Фирмата изпълнител беше сменена и следва пускането на нова обществена поръчка, за да бъде съвършено съоръжението. Залата се прехвърли за стопанисване от Община Пловдив към район "Тракия", която вече се разпорежда с имота. 

 

Корпусът ще включва съблекални, административни стаи, фитнес, бани и тоалетни. В момента състезателите на клуба тренират халето зад стадион "Локомотив". Залата беше обновена с чисто нова настилка през 2018-а година. Всички състезатели от клуба обаче се обличат вътре в залата, където тренират и останалите, защото просто няма друго място. 

"Освободихме предишния строител, който ни лъга две години. Миналата година март месец корпусът трябваше да бъде готов. За съжаление не е направено и половина от това, което трябваше да се направи и взехме решение да освободим фирмата изпълнител. Ще бъде пусната нова обществена поръчка и ще бъде прехвърлена от голяма Община към район "Тракия". Надявам се когато се пусне поръчката да се задвижат нещата по-бързо. Иска ми се до края на тази година корпусът да стане факт, за да може зимата да се отопляваме в залата. От новата сграда ще прекарваме и тока, който е трифазен, за да можем да пуснем и климатиците, които сложихме миналата година. Кметът на Тракия Костадин Димитров ме увери, че моментът, в който влезе в сила новият бюджет, който е заложен веднага ще бъде пусната поръчката. Надявам се всичко да се приключи в срок този път и да нямаме проблеми. Мисля, че нещата ще станат както трябва. Никой нищо не знае каква е причината да бъде спряно строителството. Звънях на собственика на фирмата многократно, засичал съм го и съм говорил с него и винаги казваше, че утре ще го започне, но това така и не стана. Не разбрах каква е причината да не се случат нещата - явно недостиг на хора, защото не мога да си го обясня по друг начин", заяви пред TrafficNews председателят на СКЛА Локомотив Пловдив Атанас Атанасов, който е и треньор на най-добрата ни състезателка в тройния скок Габриела Петрова.

"Спечелилият конкурса за обществената поръчка изпълни своите ангажименти частично и не довърши сградата. Поех ангажименти да поемем в районната администрация нещата при нас. Поръчката е прекратена и успяхме да съберем нужните подписи. Прехвърлихме и бюджетната сметка при нас в район "Тракия". Предстои обявяването на нова обществена поръчка. Имахме проблем с това, че самото захващане на водопровода и канализацията няма да бъдат лесни като строително монтажни работи и съответно по-скъпо струващи, но намерихме решение затова с инженерите. Очакваме в най-скоро време да тръгне поръчката и да се надяваме вече да имаме читав изпълнител", заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров относно сградата на Локомотив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина