Прочистват Лаута от изсъхнали и пречупени растения

Автор: Plovdiv Now 4816
Прочистват Лаута от изсъхнали и пречупени растения

Санитарно почистване на територии от парк „Лаута” от изсъхнала и пречупена растителност започва до няколко дни, като за това са се договорили по време на работна среща кметът на „Тракия” Костадин Димитров и и.д. директор на ОП „Градини и паркове” инж. Георги Николаев.

Поддържането на парка изисква всекидневни усилия. В резултат на последователните ни действия успяхме да изградим много атракции като зоната с барбекютата, беседки, спортни площадки, въжената пирамида и други, казва кметът на района Костадин Димитров. Той припомни, че от опасно и запуснато място само преди броени години, днес „Лаута” е предпочитан не само за разходки, отдих и спорт, но и за различни спортни и културни събития.  В парка бе изградена и най-голямата за Пловдив детска площадка с уникална въжена линия тип „тролей” и много други съоръжения за различни възрастови групи.

Площта на „Лаута” е над 400 декара, като през последните години паркът беше разширен с още почти 80 декара. Залесени бяха повече от 2100 дръвчета от различни видове, изградена бе поливна система, алея и осветление. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина