Прерязаха лентата на ремонтираната сграда на ДГ “Д-р Едгар Бороу“ в Тракия

Автор: Милен Ангелов 10649
Прерязаха лентата на ремонтираната сграда на ДГ “Д-р Едгар Бороу“ в Тракия

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров откриха обновената сграда на детска градина "Д-р Едгар Бороу". Ремонтните дейности са извършени по програма "Красива България" на Община Пловдив. Общата сума за обновяването възлиза на близо 390 000 лева като по програма "Красива България" са отпуснати 118 000 лева, а от местния бюджет 270 000 лева за саниране, ремонт на покрива и смяната на дограмите.

При ремонтните дейности е поставена над 2000 кв. метра 10-сантиметрова топлоизолация. Това спомага за чувствителното повишаване на температурата в сградата на детското заведение. "Във всички стаи, в които са децата е топло, дори някои радиатори са изключени. Още на първия ден след ремонта се усеща разлика в цялата градина", каза кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

Във времето успяхме да сменим дограмата, сменени са и радиаторите. С подръчни средства персоналът на детската градина си е направил ремонт на физкултурния салон. Стъпка по стъпка вървим заедно към обновяване на детското заведение, което е ясла и градина в едно, допълни районният кмет.

"Не може това, което виждате да не ме радва. Това е пътят, по който трябва да се върви. За малките граждани на Пловдив трябва да полагаме много усилия, защото това е нашето бъдеще, за което ние трябва да се грижим. Ще бъдат поощрявани тези кметове, които искат средства точно за ясли и детски градини", заяви при откриването на обновената сграда кметът Здравко Димитров.

На оперативка градонъчалникът е възложил задача на всички районни кметове там където е възможно да се направят нови групи и постройки за детски заведения да дадат заявка. "Както обещахме в предизборната си кампания това ще бъде пътят - нови детски градини и нови ясли", допълни Здравко Димитров. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина