Потърпевши от мелето, причинено от пиян военен в Тракия: Налиташе на бой, заплашваше и предлагаше пари

Автор: Ива Модова 5516
Потърпевши от мелето, причинено от пиян военен в Тракия: Налиташе на бой, заплашваше и предлагаше пари

Пияният военен, който причини мелето в пловдивския квартал Тракия, никога не бил близвал алкохол. Това повтаряше войникът пред служителите на КАТ и пристигналите намясто екипи на Военна полиция.

Припомняме, че военният е управлява форд, който се удря в БМВ, а след това в още два автомобила. Униформеният е тръгнал да бяга,но съсед го настигнал и върнал на местопроизшествието.

Между произшествието и идването на полицията военният служител влиза в скандал с част от хората, като за малко не се е стигнало до саморазправа.

„Никога не съм консумирал алкохол. Няма да се подложа на тест”, заяви на няколко пъти военният. В крайна сметка той бе изпробван с дрегер, който показа 0,96 промила. Веднага след това, виновникът за ПТП-то бе качен в патрул и откаран в болница за кръвни изследвания.

Преди това той бе откаран до дома му, където половинката му донесе документи. Междувременно, полицай свали регистрационния номер на форда му, а военен полицай документира смления автомобил.

Пред блока на войникът, мъж разказа, че е видял гонката между униформения и цивилен гражданин.

„Фордът със свистене на гуми профуча и спря до входа. От него слезе военен. Той бе догонен от сиво пежо, от което изскочи младеж, сграбчи го и тръгнаха към съседния блок. Усетих, че нещо не е както трябва и тръгнах след тях. Тогава видях потрошените коли:, разказа пред наш репортер свидетелят.

Докато са вървели към местопроизшествието, войникът на два пъти предложил пари на младия мъж – Иван.

„Предложи ми 1000 лева, за да го пусна да си отиде. Пита ме дали съм потърпевш, а след като видя трите коли се опита да избяга пак. С повече сила го завлякох до блока със събралите се хора. Междувременно някой беше викнал полиция”, разказа Иван.

На мястото на инцидента, потърпевши от жестокия удар, са започнали да се разправят с виновникът. Той от своя страна ги заплашил, че ще ги удари, както и че на следващия ден ще се върне и „щели да видят”.

„Беше агресивен и неадекватен. Отричаше обаче да е пил, въпреки, че миришеше на алкохол. Само пет минути преди инцидента на поляната имаше деца. Късмет изкарахме и с това, че войникът не бе въоръжен. Моята кола – БМВ-то, е смачкано. Щетите са огромни”, разказа един от потърпевшите.

Веднага, след като военният бе откаран към дежурната болница, на място пристигнаха още два екипа от Министерството на отбраната, сред които бяха разследващи и прокурори. Произшествието бе отцепено, а свидетелите разпитани.

Какво още разказаха пред камерата потърпевшите може да видите във ВИДЕОТО:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина