Почистваме Ботаническата градина в Пловдив, деца слагат къщички за птици

Автор: Plovdiv Now 5214
Почистваме Ботаническата градина в Пловдив, деца слагат къщички за птици

Инициативният комитет по възстановяването на Ботаническата градина в Пловдив продължава с доброволческите акции по почистване на парка и през 2019. Пролетта е съвсем близо, дните стават все по-топли и времето е подходящо за преустановяване дейностите по облагородяване на парка, смятат организаторите.

Приканват се пловдивчани да се присъединят като доброволци тази събота, 9 март от 10:00 часа за голямо мартенско почистване. Всички необходими материали като чували за смет, ръкавици, ножици и други градински инструменти ще бъдат осигурени. Освен събиране и изнасяне на боклук от непочистените към момента части на градината ще има творческа работилница за най-малките. Заедно с родителите си и останалите доброволци децата ще сглобят, изрисуват и поставят на дърветата нови къщички за птици.

Събраният боклук, падналите клони и старите дървета се изнасят със съдействието на община Пловдив и район „Тракия" до няколко дни след почистването. 

Времето в събота ще бъде истинска пролет според прогнозите на синоптиците. Очакват се температури до 19 градуса – перфектно за подготвянето на градината за предстоящия буен пролетен растеж, както и за дейности на открито сред природата.

С помощта на десетки доброволци, Аграрен университет - Пловдив, Speedflow Bulgaria, Община Пловдив и район "Тракия" от началото на почистващите акции през 2017 до този момент е постигнато много за облагородяването на Ботаническата градина:

- изчистена е над 1500 кв.м. от територията на парка;
- изхвърлени са стотици торби с боклук;
- засадена е градина с над 1000 минзухара;
- изградени са 30 къщички за птици;
- премахнати са незаконните постройки;
- община Пловдив отдели средства за изграждане на ограда;
- част от дърветата са превърнати в интерактивна куест игра за деца;
- избрано е логото на бъдещата Ботаническа градина;
- престъпността в района е намаляла значително!

За 2019 организаторите са запланували още много интересни събития и проекти, които ще помогнат за възстановяването на Ботаническата градина и превръщането й в атрактивен природен парк. Включете се и вие в тази добра инициатива!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина