Пловдивски пенсионер попадна в ареста заради шумен купон и нападение над полицаи

Автор: Plovdiv Now 5219
Пловдивски пенсионер попадна в ареста заради шумен купон и нападение над полицаи

Мъж преспа в ареста на Пето районно в Пловдив, след скандал с полицаи за висока музика. Грозните сцени се разиграли в бистро в жилищния квартал Тракия преди дни.

Пловдивчанин и приятелите му се събрали, за да пият по едно-две. Около 21 часа те увеличили музиката в градината на заведението, но не след дълго пристигнали полицаи. Те предупредили купонджиите, че съседите им се оплакват от шума и помолили музиката да се намали. Речено, сторено – шумът стихнал.

Минал час и аверите отново се разгорещили и увеличили звука на уредбата до дупка. Отново пристигнала патрулка и отново мъжете се разминали само с мъмрене.

Вече добре почерпени, минути след полунощ, купонджиите не издържали и отново надули музиката. Песните били съпроводени и от викове, свирене и пляскане. Жителите на квартала за трети пореден път се принудили да сигнализират до спешния телефон 112.

Още с пристигането на униформените, мъжете започнали да обиждат органите на реда. Един от добре почерпените господа ги попитал, какви са, както и че ще пусне жалба срещу тях. Помолен да представи документ за самоличност, пловдивчанинът им се изсмял и ги нарекъл: "Смешници!"

Наложило се мъжът да бъде задържан. Той отказал да влезе в патрулката и да придружи униформените до сградата на Пето районно. Повикан бил още един екип от полицията. На пловдивчанинът са били поставени белезници. 

В патрулната кола, а и в структурното звено на МВР, той не спирал да обижда полицаите, наричайки ги некадърници и смешници, както и да ги заплашва с уволнение.

На следващата сутрин му бил съставен акт за дребно хулиганство. Мъжът обаче отказал да го подпише, хвърляйки химикалката. Не след дълго той бил отведен и в съда.

Магистратите го наказали, връчвайки му акт за нарушението. За подобно своеволие законодателят предвижда наказание "задържане в ареста до 15 дни" или парична санкция. В случая пловдивчанинът е пенсионер, с чисто съдебно минало и без криминални прояви. Поради тези смекчаващи вината обстоятелства, съдът бил благосклонен към него и преценил, че глоба би изиграла правилна роля.

Санкцията е била определена над минимума, поради факта, че действията на мъжа са били целенасочени, съзнателни и изключително дръзки. Така пловдивчанинът ще се наложи да плати 300 лева за своеволията си.эРешението подлежи на протест и обжалване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина