Пловдив вече има донорска чешма с осем имена СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 4978
Пловдив вече има донорска чешма с осем имена СНИМКИ

Осем червени балона, колкото е броят на донорите от Пловдив, полетяха в небето при откриването на най-новата чешма в парка на бул. „Освобождение” в район „Тракия”. 

Това е поредна чешма, изградена от дарители в района ни. Но тази чешма е специална, тази чешма е кауза, заяви кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.

Тя е изградена благодарение на дарителя инж. Васил Мадански, с който стартира кампанията "Дари живот“. Организатор е Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация, а партньор - Община Пловдив.

От едната страна на чешмата има надпис „Частица от теб може да бъде за някой целият свят”, а от другата – „С признателност към донорите от Пловдив Соня, Сузана, Илия, Видол, Георги, Владимир, Красимира, Иванка”.

Целта на инициативата е да стимулира донорството, което е висш хуманен акт, освен че е проява на милосърдие, обясни председателят на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация Стефан Тамбуев.

Сред гостите на церемонията бяха народните представители д-р Христо Грудев и Антон Кутев, лекари, представители на неправителствени организации и институции, хора, претърпели трансплантация, приятели, граждани.  

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина