Петър, избягал от мелето в Тракия, отказал кръвна проба! Какво ли крие?

Автор: Ива Модова 8731
Петър, избягал от мелето в Тракия, отказал кръвна проба! Какво ли крие?

19-годишният пловдивчанин Петър Георгиев, който потроши 6 автомобила в район „Тракия” в края на декември, отказал да даде и кръвна проба за алкохол и наркотици, научи наш репортер. След задържането му той не дал съгласие да се подложи на полеви тест в районното, отказ е направил и за кръвен такъв. Поради тези обстоятелства никой няма да разбере какви субстанции е имало в организма на Георгиев по времето на мелето, нито дали е бил в трезво състояние или не.

Законодателят е предвидил административно наказание за водачи, които отказват да се подложат на тестове за алкохол и дрога. Санкциите са 2000 лева глоба и две години лишаване от правоуправление. 

Той е с работно обвинение по две престъпления – отказ за съдействие на органите на реда и причиняване на ПТП със значителни материални щети.

Междувременно и към днешна дата смачканите автомобили са на мястото на инцидента, видя наш репортер. Най-много щети са причинени на лек автомобил БМВ, чиято задница е изцяло увредена.

19-годишният Петър Георгиев е на свобода. Навръх Нова година той бе освободен от ареста с наложена мярка за неотклонение „гаранция” в размер на 5000 лева.

Мелето стана на 23 декември през нощта. Петър и още трима младежи се качили в БМВ, паркирано до клуб "Премиер".

Очевидци, които ги видели да се качват в автомобила, са подали сигнал на 112 и полицейски патрул, който бил в непосредствена близост до заведението се опитал да ги спре. Водачът обаче игнорирал стоп- палката и продължил с висока скорост, влизайки към вътрешността на квартала. Той не успял да вземе завоя и се блъснал в паркираните пред блока автомобили. 

Ударил е 5 коли. Шофьорът загубил контрол над колата и беемвето се блъснало в бордюра пред комплекс "Олимпия". Трима от младежите, сред които и водачът -  Петър Георгиев, успели да се измъкнат и побягнали в различни посоки. На място останал само един 19- годишен пътник, който не успял да излезе, тъй като задната врата блокирала и той останал "арестуван" в купето.

Малко по-късно шофьорът бе задържан и отведен в полицията. Георгиев прекара в ареста 72 часа, а след това пуснат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина