Пърстри носии, фолклор, занаяти на Народен събор Пловдив от днес

Автор: Plovdiv Now 12939
Пърстри носии, фолклор, занаяти на Народен събор Пловдив от днес

Времето не попречи на подготовките за един от най-големите фолклорни фестивали в България. Въпреки валежите в последната седмица, парк „Лаута“ е готов да посрещне хилядите участници и посетители на традиционния „Пловдивски народен събор“.

Следващите 3 дни – 19, 20 и 21 май – ще бъдат изпъстрени с шарени народни носии, красив български фолклор, занаяти и прекрасно време. Кметът на район „Тракия“ и съорганизатор на фестивала, Костадин Димитров, кани всички жители и гости на гр. Пловдив на фолклорния празник в парк „Лаута“.

Официалното откриване е днес от 19 часа , парк „Лаута“, сцена № 2.

 „Фестивалът се разраства всяка година. Големината му вече е повече от километър. Изпълнители и занаятчии от цялата страна ще гостуват през тези 3 дни, за да покажат нашите невероятни песни, танци, бит и култура. Очакваме повече от 4 000 участници на големите сцени - много детски градини и училища са заявили участие, ще има уроци по танци, детска битова работилница, хоротеки на открито, концерти и още много изненади“, каза кметът на район Тракия  Димитров.

Празничната програма тази година включва и много изненади и изпълнения на любими оркестри, изпълнители и състави - оркестър „Орфей“ с ръководител Георги Янев, Здравко Мандаджиев, ансамбъл „Тракия“, ансамбъл „Дилянка“, „Големите гайди“ и Стефан Янев, гайдарски състав „Орфей“ от гр. Чепеларе, музикално-танцова формация „7/8ми“,  уроците по народни танци и етно кардио с „ПостАрт“, танцова формация „Траийски дар“, а в неделя фестивалът ще завърши с македонските песни на Иван Дяков.

Дясната лента на бул. „Санкт Петербург“ ще бъде свободна за паркиране. Молим шофьорите за движение с повишено внимание и спазване на ограниченията. Ще бъде извършван постоянен контрол с камери за скорост!

Фестивалът „Народен събор Пловдив“ се организира от „Ясмина“ ЕООД и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културен календар награда за 2023 година. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина