Парк „Кан Крум“ с потенциал да се превърне в перлата на Тракия, но пари за него няма

Автор: Plovdiv Now 3857
Парк „Кан Крум“ с потенциал да се превърне в перлата на Тракия, но пари за него няма

Пловдивчани са в трескаво очакване на един от най-обещаващите проекти за парк в Тракия – този на "Кан Крум".  След повече от 10 години в очакване на финансиране, все още недостигат средства за цялостното завършване на парка. Проектът бе за 12 млн. лева, като включва водни огледала, детски площадки, приключенски зони, сцени, скейтзони и други.

Години наред средства за финансирането на парка не могат да залегнат в бюджетната рамка на Община Пловдив.  Кметът на район Тракия Костадин Димитров заяви, че се очаква допълнително финансиране, но не пожела да конкретизира откъде ще дойде то.

„Проектът е от 2014 година и досега не сме му давали гласност. Очаква се актуализация на проекта и допълнително финансиране, като не мога да се ангажирам със срокове.” заяви Димитров.

„До този момент сме завършили строителните дейности по една от централните алеи в парка, която се приема добре от жителите и гостите на квартала.” добави още той.

По думите на кмета на “Тракия“ има реален шанс част от необходимите средства да дойдат от европейско финансиране, но това може да отнеме време. Районният кмет също така не изключи необходимостта от препроектиране.

„Община Пловдив ни отпуснаха 300 хил. лева за завършване на алеите в парка, но планираме средствата да бъдат пренасочени към други проекти във вътрешността на квартала.” сподели Костадин Димитров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина