Пълни чували и разпилени боклуци са покрили страничните алеи и пътека на Лаута

Автор: Plovdiv Now 4278
Пълни чували и разпилени боклуци са покрили страничните алеи и пътека на Лаута

Пълни чували и разпилени боклуци са покрили страничните алеи и пътека на парк Лаута в ЖР Тракия. Това се случва по-малко от седмица след „Народен събор“ в Пловдив и редовните посетители на парка смятат, че именно посетителите на събитието и участниците на виновниците за мръсотията. Основните алеи са почистени, както и участъците, на които бяха разположени сцените, но не така  стоят нещата, когато тръгнеш по някоя по-малка и странична алея.

„Изглежда е имало хора, които ги е мързяло да си изхвърлят боклука на обозначените за това места, като са го „скрили“ зад дърветата.  Явно са решили, че някой им е длъжен да върви след тях и да почиства. Така са преценили и хората, които са си хвърляли отпадъците по алеите“, коментира читател, който всяка сутрин разхожда кучето си в парка.

Организаторите на събора са категорични, че са почистили добре парка, след като е преминало събитието.

„Отне ни няколко дни. Възможно е чувалите да са от нашите ресторанти, но голяма част от останалите боклуци не са от нас. Виждат се опаковки на продукти, които не сме продавали на събора. Лошото е, че всичко след събитието се свързва с нас, а паркът е огромен“, коментира Димитър Михов, който е един от организаторите на Народен събор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина