Още едно пловдивско читалище с интересни събития за 50 години на район „Тракия“

Автор: Plovdiv Now 4028
Още едно пловдивско читалище с интересни събития за 50 години на район „Тракия“

„Здравей, Тракия!“ е името на проекта на Народно читалище "Христо Г. Данов-1904 г.", благодарение на който между 14 и 17 юни в ж.р. Тракия в Парк "2019", малки и големи могат да се включат в поредица интересни събития - пленер за деца, изложба и концерт на млади таланти.

Проектът  представя талантите и постиженията на творческите школи в НЧ „Христо Г. Данов - 1904 г." пред нови публики, в нови пространства на град Пловдив. По този начин популяризира изкуството като начин за общуване и възпитание на младите хора и на пловдивската общественост“, споделят от екипа на читалището.

 „Здравей, Тракия!“ (пленер за деца, изложба и концерт на млади таланти в ж.р. Тракия - открито пространство) се реализира за първи път и е посветен на 50-годишнината на ж.р. Тракия-един от най-големите квартали в град Пловдив.

 Осъществява се с подкрепата на община Пловдив по Компонент „Гражданска активност“, част от Културния календар на града за 2023 година.

Екипът на проекта включва преподаватели и ръководители на формации, работещи в читалището: Мария Катилева (художник и преподавател по изобразително изкуство), Евгения Тагарева (пианист, композитор и преподавател по пиано), Венера Манчева (поп-джаз вокалист и преподавател по модерно пеене), Тони Арнаудов (музикант и дългогодишен ръководител на рок-студиа за съвременна музика).

Предвидена е творческа работилница за изработване с трайни бои на забавни и познавателни игри върху асфалт под формата на пленер, на открито в ж.р. Тракия за 4 дни по предварително съставен график в периода 14-17 юни 2023 г. Ще има изложба с предварително подготвени рисунки, посветени на ж.р. Тракия, представени на открито по време на концерт.  Във вокално-инструменталния концерт на таланти от Школите по пиано с преподавател Евгения Тагарева и Модерно пеене с преподавател Венера Манчева ще се включат и партньори с поздрав към децата и всички жители на ж.р. Тракия по повод юбилея 50 години.

Творчеството на участниците в проекта ще бъде представено на 17 юни 2023 г. от 18 часа в Парк „2019“ (ж.р. Тракия) Вход свободен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина