Огромна атракция - въжен тролей: Откриха детска площадка за половин милион в Пловдив

Автор: Виктория Петрова 38536
Огромна атракция - въжен тролей: Откриха детска площадка за половин милион в Пловдив

Въжен тролей е най-голямата атракция на чисто новата детска площадка до парк "Лаута". Днес пространството за забавление беше открито официално от районния кмет на "Тракия" Костадин Димитров и кметът на Пловдив Иван Тотев. 

Самата площадка е на стойност над 450 хиляди лева, а атракциони в нея отговарят на всички европейски изисквания за безопасност и качество. Тя е и най-голямата площадка от този вид в град Пловдив, разполагаща се на 1260 кв.м. 

Пространството съчетава няколко отделни къта с различни възрастови зони. Има 10 мултифункционални детски съоръжения с различни видове люлки и пързалки, както и пясъчник. В единия ѝ ъгъл се издига голяма пирамида с височина от 5 метра, подобна на тази, разположена край една от алеите в парка. 

Безспорно най-голям интерес обаче буди новата конструкция на въжен тролей, за която днес децата се редяха на опашка. Лично кметът Иван Тотев пък ги засилваше, за да преодолеят по въже с гума разстояние от около 10 метра и да се върнат обратно. 

Целият детски кът е оборудван със специална ударопоглъщаща настилка и пейки, а висока ограда пази децата от големият бул. "Санкт Петербург".

„Успяхме да превърнем входа на район „Тракия“ в нещо хубаво и мога да кажа безплатно“, посочи райкметът Димитров.

Припомняме, че на същото място преди години се разполагаше детския парти център "Теди", чиято конструкция обаче беше премахната от там след сблъсък между районната администрация и собствениците. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина