Общината иска да пусне на търг парцел в индустриална зона „Тракия”

Автор: Plovdiv Now 5738
Общината иска да пусне на търг парцел в индустриална зона „Тракия”

Общинският съвет в Пловдив ще гласува пускането на търг на парцел от 3 дка в индустриална зона „Тракия”. Предложението е от зам.-кмета по общинска собственост арх. Невена Балчева.  Имотът е част от Годишната програма за разпореждане с имущество, като той е на ул. „Нестор Арабаджиев” и с отреждане за паркинг.  Той се намира срещу завод „Устрем” и в момента там паркират тирове.

Търгът, който ще се проведе ще бъде с тайно наддаване, което означава, че най-високата оферта печели, без да има възможност за вдигане на цената, както е при явна процедура.  Общинските съветници ще определят началната цена, като в мотивите е записано, че данъчната оценка на парцела е 90 хил. лева, а пазарната според независим оценител е 550 хил. лева.

Припомняме, че за този имот имаше входирано инвестиционно намерение от пловдивския бизнесмен Ангел Траков. Той е поискал на него да  реализира инвестицияе за 1 млн. лева и 10 нови работни места през Закона за насърчаване на инвестициите, който позволява даването на имоти без търг. От Община Пловдив обаче отказаха с мотива, че той ще бъде пуснат на търг.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина