Обновяване на цял микрорайон, нови булеварди и паркове - какво очаква тракийци през 2020 година

Автор: Ива Модова 20723
Обновяване на цял микрорайон, нови булеварди и паркове - какво очаква тракийци през 2020 година

Обновяване на цял микрорайон, рехабилитация на околовръстното на Тракия, разширяване на парк „Пловдив 2019”, облагородяване на Лаута и подмяна на асфалта на възлови улици и булеварди. Това са част от проектите, които ще бъдат приоритетни за кмета на район Тракия – Костадин Димитров.

С настъпването на 2020 година, погледът на администрацията ще бъде обърнат към определяне на годишния бюджет. Като един от приоритетите, които се очертават е обновяването на микрорайона, заключен между блоковете 100 и 106, намиращ се срещу търговски център Форум.

По думите на Костадин Димитров в момента топката е в ръцете на ВиК, които са поели ангажимента за подмяна на  мрежата по главните улици и булеварди.

„Ние ще се погрижим за асфалта по улиците, изграждането на нови тротоари и междублокови пространства. Вече сме осигурили игрище и детска площадка”, заяви пред наш репортер кметът на район Тракия.

Той очерта основните му идеи и проекти, към който ще насочи усилия и средства през следващия си мандат. В интервю Димитров представи всичките свършени през годината проекти, както и основните проблеми в жилищния квартал.

Приоритет на кмета на район „Тракия” е изграждането на Математическата гимназия на територията на квартала. Тепърва предстоят разговори между Костадин Димитров и градоначалника Здравко Димитров, за да се запознаят с документите и на какъв етап е проекта.

Костадин Димитров подчерта, че ще настоява именно в район Тракия да бъде изградено училището.

„Аз съм наясно и започваме работа, за да има училище за най-големите таланти у нас. Нашите математици са наша гордост. На равно със спортистите прославят България. Ще положим всички усилия, децата да имат училище, тук в Тракия”, заяви Димитров.

Оказва се, че част от основните пътни връзки вече са с компрометиран асфалт. Това са булевард „Освобождение” и околовръстното на Тракия.

„Хората го избягват като пътна връзка. Трасето от блок 1 до СУ „Черноризец Храбър” има нужда от преасфалтиране. Входа на парк Лаута също има нужда от нов асфалт. Малките улички по същия начин. Вижда се, че булевард „Освобождение” е започнал да се компрометира в различни участъци . Това е много голяма пътна връзка, за която трябва сериозно да се мисли за неината рехабилитация”, заяви кметът на Тракия.  

Оказва се, че въпреки бързото развитие на жилищният квартал, все пак има и липса на съоръжения. Костадин Димитров отчита, че на територията на района има необходимост от строеж на модерна спортно-културна зала.

„Имаме много голяма нужда от една мултифункционална зала, където тракийци да провеждат и своите културни мероприятия. Смесено между култура и спорт, където да имаме мач на звездите от училищата и в същото време концерт. Така ще повдигнем спортните и културните мероприятия в жилищния кварта”, каза още Димитров. Като липса на съоръжения той отчете още и забавленията в парк Лаута.

По думите му зеленото пространство трябва да продължи да се облагородява и да се създават спортно съоръжения на открито там, както и забавления за децата.

През следващия си мандат Костадин Димитров си е поставил за цел решаване на проблема с паркирането. Идеята на кмета е да се вкарат колите под земята. Това може да се случи с изграждане на подземни паркинги на две нива.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина