Нови фитнес, футболно игрище и площадки за малчуганите от детска градина в “Тракия“

Автор: Plovdiv Now 136
Нови фитнес, футболно игрище и площадки за малчуганите от детска градина в “Тракия“

Нови придобивки ще радват и забавляват мачуганите от детска градина ,,Кремена“ в жлиищния квартал "Тракия". Модерни съоръжения за игра са монтирани в двора на централната сграда, а две нови детски площадки са изградени към филиала в блок 11.

„Това стана възможно благодарение на програмата на Община Пловдив за финансиране на проектиране и изграждане на нови или ремонт и сертифициране на съществуващи детски площадки в общинските детски градини. Общината поема 70 на сто от необходимото финансиране, а детската градина заплаща от делегираните бюджети 30 процента от разходите“, коментира кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Според него програмата предоставя чудесна възможност за обновяване на дворните пространства в детските заведения.

Директорката на „Кремена“  Борислава Вичева и нейният екип за четвърта поредна година участваха с проект, който да осигури още по-добра среда за 350-те деца от градината. На тяхно разположение вече е голямо 200 квадратни метра футболно игрище, както и модерно комбинирано фитнес съоръжение.

„Ще продължим да подкрепяме всяка идея за подобряване на средата, в която растат нашите деца, и ще съдействаме за нейното осъществяване“, увери кметът на „Тракия“.  

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина