НАП удари китайски ресторант в Пловдив, но собствениците се отърваха в съда

Автор: Plovdiv Now 7980
НАП удари китайски ресторант в Пловдив, но собствениците се отърваха в съда

НАП запечата принудително ресторант от известна китайска верига в Пловдив. Обектът се намира в Тракия, а наказанието е заради неправилно маркиране на поръчките на касовия апарат.

Агенти под прикритие си поръчали ориз със зеленчуци и три вида месо, както и бутилка с фанта. Общо 13 лева е била поръчката, като при доставката за вкъщи е начислена и такса от 2 лева.

При доставянето на храната куриерът донесъл и касов бон, в който данъчните констатирали нарушение. Поръчаната от тях храна била маркиране в графата за продукти, които не подлежат на облагане с 20% ДДС.

На фирмата, стопанисваща ресторанта, била наложена най-тежката санкция - принудително запечатване за 3 дни, което влязло в сила веднага.

Собствениците на заведението подали жалба до Административен съд. В нея се претендира за отмяна на наказанието, тъй като все още не е било издадено наказателното постановление и същото е незаконно.

На такова мнение са били и магистратите. Според тях неправилно е била наложена най-тежката мярка спрямо обекта, при положение, че съществуват и други санкции. Съдът отменил изцяло принудителното административно наказание, тъй като финансова санкция може да изиграе същата роля.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина