Над 500 литра незаконен алкохол намериха на пазара в Тракия

Автор: Plovdiv Now 13113
Над 500 литра незаконен алкохол намериха на пазара в Тракия

509 литра алкохол без бандерол е бил открит и иззет от служители криминала полиция на Пето РУ в Пловдив в рамките на проведена специализирана полицейска операция по линия "продажба на стоки без акцизен бандерол".

Алкохолът е бил намерен на различни сергии на пазара в Тракия. Предлаган е бил за продан в пластмасови бутилки с различна вместимост. Продавачите са двама мъже - на 45 и 47 години и  47-годишна жена. Проверен е бил и паркиран в близост до пазара лек автомобил, от който е била иззета по-голямата част от безакцизната стока. Образувани са три досъдебни производства. Материалите са докладвани в прокуратурата. 

При същата акция служителите на районното са задържали и 55-годишен пловдивчанин, в който е открит близо 1,5 килограма нарязан тютюн. Проверката на мъжа е била извършена в ЖК «Тракия» пред блок 5. Тютюнът е бил предназначен са изработка на саморъчно свити цигари. Количеството е било иззето по законоустановения ред. Образувана е преписка. Работата по документиране на случая продължава след доклад на прокуратурата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина