Над 150 котки от редки породи бяха представени в Plovdiv Plaza Mall

Автор: Plovdiv Now 13908
Над 150 котки от редки породи бяха представени в Plovdiv Plaza Mall

Plovdiv Plaza Mall се превърна в домакин на международната изложба на котки от всички породи. Страхотното събитие се проведе на 8-ми и 9-ти октомври, като още от първия ден имаше огромен и нестихващ интерес от посетителите на търговския център.

Всеки, посетил фелиноложката изложба, имаше възможност да се наслади на над 150 редки породи котки. Присъстваха участници от почти всички краища на света- Китай, Турция, Малта, Сърбия и Украйна. На всеки бе дадена възможността да се докосне до изключителни представители на Vasdemar, Crystal Spirit, Perilarius, Mysteri Albion и да научи нещо интересно за всяка порода от собственици и елитни развъдници.

Експертите фелинолози, които оценяваха мероприятието в ринг шоу "Дългокосмести и късокосмести котки", "Котки със солидни цветове", "Котки порофа сфинск, бенгал, мейнкуун", представляват международно признато жури, което пристигна чак от Латвия.

„Имаше нужда от нещо такова в града. Вече втори пореден ден има изключително голям интерес от всички възрастови групи. Много сме благодарни на посетителите, които с уважение се отнасят и към самите участници, и към тези прекрасни същества. В себе си държа едно истинско съкровище, което е пътувало чак от Китай, за да може днес да е тук. Това със сигурност не е последният път, в който ще поканим тази организация, която оставя траен отпечатък в историята на събитийния календар на Plovdiv Plaza Mall,” разказа Александрина Янева- управител на Plovdiv Plaza Mall.

Тя добави още, че за да може именно Plovdiv Plaza Mall да посрещне мероприятието, се е провела подготовка, която е протекла в рамките на два календарни месеца.

За първи път гостуваме в Пловдив на тази прекрасна локация, която е предоставена на нашата федерация от гостоприемството на Plovdiv Plaza Mall. Искам да кажа, че под патронаж на Алина Ингор, която е председател на световната котешка федерация за България -WCF , един или два пъти в годината се организира международни или световни котешки изложби.  Тези котки, които ще видите тук, са продукт на многогодишен труд, тъй като всяко едно следващо поколение, за да може да подобри предишното, трябва много търпение, знания и много време. Първите мнения на съдиите сформират и нашето мнение дали тази котка е добре, за да продължи да се развива. Един кръг на едно поколение отнема около година. За да може развъдниците да се подобряват те трябва да имат план за действие три години напред.” Това разказа Ивайло Станков, собственик на развъдник на британски котки в сребърна и златна украса.

Ивайло Станков добави още, че е възхитен от организацията на мероприятието и въпреки множеството изложби, на които е присъствал, тази в Пловдив е била с най-широка публика. „Още веднъж благодаря на организаторите от Plovdiv Plaza Mall” завърши специалистът.

 Порода "Мейн Кун", по-извествна като "бавачка за деца", защото много обича да си играе с малчугани. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина