Наближава големият концерт за 50-годишнината на район “Тракия“

Автор: Plovdiv Now 4104
Наближава големият концерт за 50-годишнината на район “Тракия“

Пловдивското народно читалище „Захари Стоянов-1984”, в партньорство с НЧ „Христо Смирненски-1935” и НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018” канят пловдивчани на концерт, посветен на 50-та годишнина от построяването на район „Тракия”. 

На 18 май 2023г. от 19.00 ч. пред паметника на Хан Крум  ще се изявят колективите от трите читалища: студио за модерни танци ”Милениум” с ръководител Цветомира Крумова, школа по китара с педагог Весела Христозова, група за стари градски песни ”Вяра, Надежда, Любов” с ръководител Пепа Диева, детски танцов състав „Луди-млади” с ръководител Петя Маринова, гайда Георги Запрянов, школа за народно и вокално пеене с ръководител Иван Огнянов.

Общо 125 участници в концерта ще представят своите таланти пред публиката -  жителите и гостите на район „Тракия“.

Реализирането на този проект ще обедини творческите усилия на участниците от трите читалища, художествени и танцови състави, любителски колективи, ще приобщи различни поколения към събитието, в което всички ще бъдат активни участници. Това помага на пловдивчани да се запознаят с историята и духовния живот  на града под тепетата“, споделиха от екипите на трите читалища.

Проектът се осъществява по компонент 3 „Гражданска активност” с финансова подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

*При лоши метеорологични условия и невъзможност за провеждане, събитието ще бъде отложено за 26 май.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина