На косъм от пореден инцидент в Пловдив! Кола едва не отнесе млада майка и сина й на пешеходна пътека

Автор: Валерия Василева 7687
На косъм от пореден инцидент в Пловдив! Кола едва не отнесе млада майка и сина й на пешеходна пътека

Млада жена и синът й по чудо не пострадаха, след като автомобил Инфинити профуча през пешеходна пътека и отне предимството им. Поредният случай на безотговорно шофиране в Пловдив се разигра вчера на пешеходна пътека тип "Зебра" на бул. "Санкт Петербург", до бившия магазин "Сан Марко", а за него разказа потърпевшата пред PlovdivNow.bg.

„Между 13.43 и 13.50 часа бял автомобил "Инфинити" с руса водачка на видима възраст до 35 години ни отне предимство, в посока към SPS. Аз и синът ми се бяхме спрели на тротоара пред пешеходната пътека, защото идваха автомобили. В крайна дясна лента водач на тъмен джип спря, в средна лента водач на лек автомобил спря. Аз хванах детето си за ръка и тръгнахме да пресичаме, с лявата ръка държах детето си, а с дясната кучето”, разказа жената.

Когато стигнали по средата на пешеходната пътека, погледнала наляво и видяла, че с висока скорост се приближава бял автомобил с руса водачка. „Тя дори не намали, профуча пред нас. Само успях с все сила да дръпна ръката на детето си, защото то беше половин крачка пред мен. Водачката не намали изобщо, да не говорим, че премина в средната лента и продължи”, допълни жената.

Тя е подала жалба в Пето РУ, написала е и писмо до кмета на Тракия Костадин Димитров. Моли за съдействието на всички, които са станали свидетели. Ако някой е записал номера на колата, нека даде информация в най-близкото полицейско управление.

Припомняме, че миналата година на същия булевард поради несъобразена скорост загина полицай. Въпреки това шофьори продължават да карат като бесни.

„Колко още хора трябва да загинат на пешеходна пътека, за да се вземат мерки”, пита се жената.

 

Снимка: Миналата година на същото място загина полицай 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина