Мощна машина започва да тревата в „Тракия“

Автор: Plovdiv Now 4807
Мощна машина започва да тревата в „Тракия“

Мощен трактор с мулчер се включва в окосяване на тревата в големите междублокови пространства на територията на район „Тракия“.
„Сутринта направихме няколко проби и стана ясно, че с помощта на този тип техника по-бързо и ефективно ще окосим големите тревни площи“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

На пълни обороти машината ще работи от утре, тъй като заради падналия вчера пороен дъжд почвата в момента е много влажна. По време на пробите все пак бе окосена поляната край бул. „Шипка“ до блок 117.

Същият трактор с мулчер в началото на ноември миналата година за дни окоси около 170 декара растителност в коритото на река Марица. Според Козарев включването му и сега в работния процес ще помогне на „Градини и паркове“ да навакса с пролетното косене и в другите части на града, тъй като там ще бъдат концентрирани повече екипи от предприятието.
Допълнителна група косачи работи от днес в район „Източен“, на бул. „Марица-юг“ – от бул. „Шести септември“ до кв. „Столипиново“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина