Многоетажен паркинг правят в район Тракия, ще е на два етапа за по 300 коли

Автор: Благовест Андонов 5825
Многоетажен паркинг правят в район Тракия, ще е на два етапа за по 300 коли

Районната администрация в „Тракия” ще започне да работи по процедурите за възлагането на обществена поръчка за многоетажен паркинг. Райкметът Костадин Димитров заяви, че се очаква зелена светлина през Фонда на фондовете за съоръжението, което ще е срещу Блок 15.

В идейния проект е записано, че той ще е на два етапа за по 300 коли всеки.  Поръчката ще бъде пусната на инженеринг, като проектантът ще трябва да се съобрази с идейния проект. Това ще превърне паркинга в най-голямото съоръжение от този тип в Пловдив.

Припомняме, че вече стартира изграждането на първия общински паркинг в район „Западен”. Община Пловдив работи активно и по още два проекта – върху бившия ТЕЛК на ул. „4 януари” и на мястото на ДКЦ VI на улица „Любен Каравелов. Общинската администрация търси и терени за други два района, в които проблем е паркирането -   в "Северен" и "Южен", но там вероятно ще са необходими процедури по отчуждаван на имоти.

„Всички виждаме, че проблемът с паркирането е много сериозен в Пловдив. Имаме всяка година увеличение на броя на регистрациите на превозни средства в Общината и това е  процес, който не се вижда кога ще спре.  Община Пловдив трябва да има своят отговор – и той е в изграждане на многоетажни паркинги. Това са инвестиции с бизнес логика – могат да се изплащат, да представят добра услуга за гражданите, така и приходи за Община Пловдив“, обясни преди време градоначалникът.

Той припомни, че има регистрирани 190 хиляди МПС-та в Община Пловдив, от тях 150 хил. са леки коли. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина