Многобройна публика аплодира „Куклен театър в парка” в район Тракия

Автор: Plovdiv Now 5208
Многобройна публика аплодира „Куклен театър в парка” в район Тракия

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров, десетки деца, родители и жители на най-младия пловдивски район се събраха в неделния ден в новия парк „2019”, за да се насладят на изкуството на актьорите от Държавен куклен театър – Пловдив.  Зрителите бяха зарадвани с постановката „Житената питка”, бурно аплодираха и дори участваха в представлението.

Събитието бе част от инициативата безплатен „Куклен театър в парка”, организирана от отдел „Култура, археология и културно наследство“ и Държавен куклен театър в любимите на пловдивчани паркове.

„Парк „2019” се превръща в предпочитано пространство за култура в „Тракия”. Именно с тази цел в новата зелена зона изградихме открита сцена и необходимата инфраструктура. Мястото вече посреща почитателите на различните жанрове изкуството”, сподели районният кмет Костадин Димитров.

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ – Община Пловдив продължава поредицата от събития, които организира специално за гражданите през летния сезон с вход свободен и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина