Лятно кино на открито в парка очаква жителите на Тракия и Западен през уикенда

Автор: Plovdiv Now 4387
Лятно кино на открито в парка очаква жителите на Тракия и Западен през уикенда

„Лятно кино в парка“ е най-популярният формат за кино на открито в страната. Прожекциите следват една проста формула: класически филм на голям екран в неповторима обстановка – градски пространства, паркове, градини, исторически забележителности, плажове, фестивали. Използват се съвременни екрани, цифрови проектори и специално приспособено звуково оборудване, за да се осигури визуално и аудио изживяване с кино качество, но с магията да бъдем под звездите.

На “Лятно кино в парка” в Пловдив ще има много и интересни прожекции на европейско кино на открито, в различни любими паркове и зелени зони на Пловдив. Начален час на всички прожекции: 21.00 часа!

„Лятно кино в парка“ е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. ВХОД СВОБОДЕН!

Носете си нещо за сядане, вземете и приятели!

Вижте програмат аза последния уикенд:

27.07 Пазители (Русия, 2016) / Къде: Парк Лаута в квартал Тракия

Жанр: Екшън, Фантастика, Приключенски

Русия / 2016 / 89 минути

Сценарист: Андрей Гаврилов

Режисьор: Сарик Андреасян

В ролите: Вячеслав Разбегаев, Санжар Мадиев, Валерия Шкирандо, Антон Пампушний, Себастиян Сисак, Алина Ланина, Станислав Ширин, Александър Семьонов, Владимир Бутенко, Мила Максимова

Оператор: Максим Осадчий

Продуцент: Владимир Поляков, Сарик Андреасян, Гевонд Андреасян

В годините на Студената война, секретната военна организация "Патриот" сформира отряд от супергерои. Всеки един от тези бойци притежава уникални умения, които обаче остават в пълна тайна дълги години - до деня, в който светът не е заплашен от глобална ядрена заплаха...

28.07 Всички знаят (Испания, 2018) / Къде: Младежки хълм

 

Оригинално заглавие: Todos lo saben

Език: английски, испански

Превод: с български субтитри

Жанр: драма, криминален

Испания/Франция/Италия, 2018, 133'

Режисьор и сценарист: Асгар Фархади

С: Пенелопе Крус, Хавиер Бардем, Рикардо Дарин, Едуард Фернандес, Барбара Лени

 Зрителят също се досеща какво знаят всички, преди тайната да изплува на повърхността в съкрушителната среда на тази тежка семейна история.

Асгар Фархади обаче е режисьор, който може да задържи филма си на ниво високо фестивално кино, дори когато мелодрамата и заплетените една в друга съдби на героите замирисват на телевизионен сериал. Критиката от своя страна малко се мръщи, че след чуждоезичния си Оскар за Раздяла (през 2012) иранецът търси как да излезе от родината си. След Миналото, върнало ни в Париж, сега отваря незарастнала рана в Испания, и то по метода, използвал и в Историята на Ели (от 2009) – кръвта потича след изчезването на човек. Всичко обаче започва красиво и сантиментално като в реклама на вино от китно испанско градче – там край лозята се събира за весела сватба семейството на Лаура (Пенелопе Крус).

Когато в разгара на опиянението нейната 16-годишна дъщеря изчезва и есемесите за откуп потвърждават най-големия ужас, настроението рязко се забива в другата крайност, а диалозите започват да отекват като в театрален декор. До края на филма тази живописна фамилия ще бъде разкъсана на много малки парчета от своите вътрешни бесове – защото трябва някой много близък да е замесен в отвличането, за да използва тайната, неизвестна само на този, чийто живот ще бъде преобърнат от нея. И това е Хавиер Бардем в една от най-силните си и безнадеждни роли.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина