Красив фонтан в Тракия ще бъде възстановен за живот през лятото

Автор: Мария Луцова 6460
Красив фонтан в Тракия ще бъде възстановен за живот през лятото

Изключително красивият фонтан пред поликлиниката в район "Тракия" ще бъде възстановен за живот през лятото. Инициативата е на районния кмет Костадин Димитров с подкрепата на зам.-кмета с ресор култура Пламен Панов.

"Още през 2021 г. направихме проучване, имахме оферта от няколко фирми, така че имаме наблюдение. Въпросът е като се случи това нещо, че трябва да има някаква поддръжка. Важно е да се договорим с поликлиниката и да имаме тяхната помощ, за да не натоварваме допълнително общинското предприятие "Градини и паркове", каза Костадин Димитров и посочи, че всяка водна площ заблатясва и трябва да има поддръжка с препарати.

"Чисто технически фонтанът се нуждае от хидроизолация, както и да се монтират няколко дюзи. Трябва да бъде възстановена и мозайката, но това ще се случи догодина, защото няма средства, а и авторът - маестро Трифон Неделчев, е много ангажиран", уточняват от районната администрация.

Липсват тесери от прекрасната мозайка на Трифон Неделчев и Маргарита Томова,  която е част от водна каскада. Реставрацията им ще бъде реализирана догодина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина