Крадци на катализатори спипаха в Тракия

Автор: Plovdiv Now 4845
Крадци на катализатори спипаха в Тракия

Крадци на катализатори хванаха в Тракия. Автопатрул на Пето РУ, извършващ обход в района на пловдивския квартал „Тракия“, е  забелязал през нощта забелязал лек автомобил „Мазда“ и се усъмнил в поведението на водача. Превозното средство било спряно и проверено на  улица „Георги Данчов“.  

Автомобила управлявал 36-годишен водач от старозагорското село Черна гора, а с него пътувал 25-годишен мъж от същото село. След като установили, че пътникът е  криминално проявен по линия кражби,  полицейските служители предприели проверка и на автомобила.  В колата двамата мъже превозвали автомобилен катализатор, акумулаторен шлайф, тръборез, батерии за шлайфа, крак за повдигане на автомобили и ножовка.

Откритите вещи и приспособления подсказали на проверяващите, че най-вероятно мъжете извършват с тях  кражби. Двете лица били отведени в участъка, където са били разпитани. Криминално проявеният признал, че открития катализатор е свален от него и съучастника му, от лек автомобил форд транзит - чужда собственост, паркиран пред блок в квартала.  Извършителите на кражбата са задържани в ареста първоначално за срок от 24 часа, а в последствие криминално проявеното лице е с наложена 72 часова мярка. 

Разследващите събират факти и за други извършени кражби на катализатори от задържаните.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина