Кметството на “Тракия“ очаква 42 000 лв за премахване на незаконни обекти. Ще бъде ли съборен клуб “Дестини“?

Автор: Парашкева Иванова 4551
Кметството на “Тракия“ очаква 42 000 лв за премахване на незаконни обекти. Ще бъде ли съборен клуб “Дестини“?

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров е поискал 42 000 лева,  които да се изразходват за премахване на незаконни обекти. На предстоящата сесия на Общинския съвет в Пловдив ще бъде разгледано предложение за изменение на градския бюджет, за да могат средствата да бъдат отпуснати. 

Липсата на пари бе основният мотив, с който районното кметство отказваше да изпълни решението на Върховен Административен съд за събарянето на клуб "Дестини".

Върховните магистрати потвърдиха решението на пловдивския Административен  съд, който няколко месеца по-рано разпореди клуб „Дестини”, намиращ се в непосредствена близост до комплекс „Гербера” да бъде съборен. Причината е, че заведението е построено без необходимите документи. Шест месеца по-късно обаче луксозният клуб продължава да е на мястото си. 

На 28 март 2019 година живеещите в бл. 173 , вх. Д през БГ Домоуправа подават жалба в районното кметство, като за пореден път се оплакват от шума  сигнализират за висока музика, твърдят, че заведението работи след полунощ, въпреки, че няма разрешение за удължено работно време.

Отговорът от районното кметство, подписан от кмета Димитров е, че има издадена заповед за събаряне на „Дестини”, но тя не може да бъде изпълнена, защото кметството няма пари.

TrafficNews, който следи от самото начало казуса с незаконното заведение, свърза нежеланието за активни действия на властимащите с наемателя на въпросното заведение - "Дирос трайд" ООД.  Единият от собствениците на фирмата е пловдивчанинът Динко Миленчев. Той е собственик на веригата казина „Империя” , а от миналата година е и собственик на футболен клуб „Спартак Пловдив 1947”.

Динко Миленчев декларира сериозни планове  за възраждането на клуба. В момента в общината се подготвят документите за концесията като общата сума на инвестицията на хазартния бос се очаква да надхвърли 10 милиона лева.

Очевидно причината да се  пренебрегва решението на ВАС, е нежеланието на Общината да се конфронтира с благодетеля на „гладиаторите”. 

След нашите публикации пловдивската прокуратура започна проверка по казуса. След като въпросната сума бъде отпусната, кметството вече няма да има оправдание да отлага събарянето на незаконното заведение. Любопитна подробност е , че на същата сесия Общински съвет ще гледа и концесията на стадиона на ФК "Спартак" - "Тодор Диев".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина