Кметът на Тракия подкрепи екопроект на пловдивски ученици

Автор: Plovdiv Now 4687
Кметът на Тракия подкрепи екопроект на пловдивски ученици

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров се включи в екопроект на ученици от 11-ти клас на училище „Класик”. Като част от зелената си инициатива младежите решили сами да закупят и засадят дръвчета, като за целта избрали най-младия пловдивски район.

Днес в присъствието на кмета Костадин Димитров и преподаватели учениците засадиха четири иглолистни дръвчета до най-голямата детска площадка в Пловдив, която се намира в парк „Лаута”.

 „Днес със слънчевите млади хора от 11 клас на Международно училище "Класик" започнахме нещо прекрасно. Първото залесяване на „Тракия” за този сезон вече е факт, а до края му 500 нови растения, осигурени от частни лица, ще облагородят района ни. Благодаря на децата за хубавата емоция, ентусиазма и усмивките!”, сподели Костадин Димитров и насърчи учениците да бъдат последователни в грижите си към околната среда.

Младите хора са убедени, че всеки е отговорен за бъдещето на нашата планета и със своите действия показват личната си ангажираност към природата и нейното опазване.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина