Хасковлия, с тунингована кола с шипове, обикаля пловдивските улици СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 8157
Хасковлия, с тунингована кола с шипове, обикаля пловдивските улици СНИМКИ

Автомобил с нестандартен „тунинг“ обикаля Пловдив през последните месеци. Читател ни сигнализира, че често засича хасковски автомобил, който си е окачил шипове на автомобила.

„Възмутен съм от това, което виждам по пътищата, но следното преминава всякакви граници. Нормално ли е да караш по пътищата на страната ни с 5 см шипове на предната броня? Какво би станало, ако въпросният автомобил блъсне човек или животно?  Страшно е да си го помисля. Не съм убеден, че този водач на МПС е нормален, дори да е голям фен на "Лудия Макс"“, пише пловдивчанинът. Той помоли за съдействие, за да може въпросният автомобил да бъде „обезвреден“.  Колата често паркирала на паркинга на Кауфланд  в Тракия, като по думите на читателя ни, най-вероятно се касае за хасковлия, пребазирал се в Пловдив.

В закона няма тълкуване за „въоръжаване“ на автомобила.  По-скоро въпросните шипове могат да се разглеждат в най-добрия случай като „тунинг“.  За да се направи въпросният тунинг, първо трябва да има разрешението от държавните органи. Едва ли въпросният фен на филма „Лудият Макс“ има подобно разрешение, още повече, че това е меко казано опасно. Дали подобренията по колата му имат естетически цели, или автомобилът участва в „битки“ по улиците, е трудно да се гадае.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина