Форум за бъдещи родители организират в Колодрума

Автор: Plovdiv Now 5035
Форум за бъдещи родители организират в Колодрума

Специалисти от Национално осигурителния институт ще отговорят на въпросите на пловдивските родители, свързани с майчинството от административна гледна точка по време на специализирания здравен форум за бъдещи и настоящи родители „Мама знае“, който ще се проведе на 8 и 9 април в спортна зала „Колодрум“ с подкрепата на Община Пловдив.

Главен експерт по осигуряване към НОИ Пловдив - Симона Карабакова-Сталева ще даде страт на форума, като разясни всичко свързано с отпускането и заплащането на парично обезщетение за майчинство. Колко време е регламентирал Закона за майчинството? Какъв е размерът на паричното обезщетение за бременност? Какъв вид обезщетения предвижда НОИ? Какви са условията за получаване на обезщетение за майчинство? Възможно ли е да се получава обезщетение за майчинство и едновременно с това да се работи? -  са само част от въпросите, на които родителите ще получат отговори от специалистите от НОИ Пловдив, освен това ще има възможност да се разгледат и лични казуси.

По време на форума ще бъдат заложени темите за раждането, първите грижи за новороденото, кърменето, захранването на бебето и неговото двигателно развитие, взаимоотношенията на родителите след появата на бебето, както и разширен курс по оказване на първа долекарска помощ при бебета и малки деца. Родителите ще получат ценна информация и практически съвети за това как да реагират при ситуации, застрашаващи здравето и живота на техните деца.

На сцената на форум „Мама знае“ ще се качат едни от най-признатите здравни специалисти и консултанти като: д-р Борис Стоилов - единственият сертифициран специалист по фетална медицина в Пловдив, д-р Даниел Ставрев – акушер-гинеколог с отлична репутация и без съмнение един от най-предпочитаните от бременните жени лекари. Д-р Ставрев специализира в един от най-големите и известни лапароскопски институти в света – IRCAD, ак. Динка Негалова - Акушерка на годината за 2024 г., а през 2017-та заема престижното първо място в националната класация “Специалист, на който имам доверие“. Ася Демирева – лекарски асистент и международно сертифициран консултант по кърмене към IBCLC и още много други. 

Освен лекционна програма във форума ще вземат участие и над 25 бранда – водещи производители и вносители на детски стоки и услуги от цялата страна. На техните щандове бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да се запознаят с техните продукти, да ги тестват на място и да ги закупят със страхотни отстъпки, предвидени специално за форума.

Форумът „Мама знае“ ще изненада своите гости с множество томболи с предметни награди и подаръчни ваучери, които ще се разиграят и през двата дни.

Форумът е с вход свободен, но местата на събитието са ограничени и се заявяват с предварителна регистрация тук: https://www.mamaznae.bg/reg.html

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина