Исторически фестивал ни пренася с „машина на времето“ през миналото и настоящето на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4932
Исторически фестивал ни пренася с „машина на времето“ през миналото и настоящето на Пловдив

Фестивал под мотото „Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ ще се проведе под тепетата от 29 до 31 май в парк „Лаута“ в район „Тракия“.

Фестивалът събира групи за исторически възстановки, археолози, историци, занаятчии, майстори на древни военни изкуства, художници, музиканти, поети, за да покаже историческото наследство на земята, по която стъпваме всеки ден.

Организатори на събитието са СНЦ „Заедно за личностно развитие“.

Пловдив е земя, богата на история, люлка на цивилизации и място на сражения, кръстопът с богата културно-историческа и религиозна палитра, разказват организаторите, които вярват, че градът е все още земя, непозната за съвременниците си.

„Векове на ред Пловдив е център за развитие на занаяти, военно дело и култура. Какво по-хубаво от това да опиташ средновековна гозба и медовина, за изсечеш монета, да направиш глинен съд? Или да отпиеш глътка тракийско вино, да стреляш с традиционен лък, слушаш древна поезия и средновековна музика? Прекрасно е чувството да докоснеш метална броня и усетиш меча в ръцете си“, разказват ентусиастите от СНЦ „Заедно за личностно развитие“.

Идеята на фестивала е всички епохи, през които е преминал модерния ни град да бъдат събрани в една шепа. Машина на времето, която за два дни ще накара всеки от нас да се почувства горд от това, че е роден и живее в културната столица на Европа за 2019 г.

Началото на 29 май е 19 часа, а краят ще бъде поставен в 14 часа в последния ден – 31 май.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2020 г. на града.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина