Елхата в „Тракия” грейна, празникът продължава и днес

Автор: Plovdiv Now 4740
Елхата в „Тракия” грейна, празникът продължава и днес

С думи на благодарност за подкрепата и с пожелания за здраве, топлина и светли празници към жителите на най-младия пловдивски район, кметът на „Тракия” Костадин Димитров направи символичното запалване на светлините на елхата в новия парк „2019”. В обратното броене той бе подкрепян от близо 100 деца от детските градини „Десислава”,  „Д-р Едгар Бороу”,  „Червената шапчица” и „Еделвайс”, които преди това изпяха коледни песни и заслужиха бурните аплодисменти на присъстващите.

Празникът започна с  възстановка на старите български традиции, пресъздадена от Комитет „Родолюбие“. На сцената след това се качиха коледарите със своите наричания за здраве, късмет и берекет. Обичаните от всички изпълнители от ансамбъл „Тракия”  поведоха традиционното българско хоро.

През цялото време бабите от Белащица демонстрираха умения и показаха  как се меси обреден хляб.

Празникът в „Тракия” продължава и днес. В 17.30 часа талантливите и свежи MixMe – Едит Унджиян и Георги Зайков, ще завладеят сцената с изключителен музикален вкус, настроение и веселие. Бандата представя авторска музика и модерни интерпретации на народни песни.

След това легендата на аналоговия звук Skill Стефан Колев ще разтупти сърцата с майсторски микс от модерни ритми и автентичен български фолклор с гласа на гайдата, кавала и красивата музика.

Присъстващите в парка на бул. „Освобождение” тракийци ще могат да се насладят на вкусни и ароматни кулинарни изкушения и напитки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина