Доброволци засаждат 10 000 минзухара в Ботаническата градина в Пловдив, канят ни помогнем и ние

Автор: Валерия Василева 4548
Доброволци засаждат 10 000 минзухара в Ботаническата градина в Пловдив, канят ни помогнем и ние

Доброволци с подкрепата на Speedflow Bulgaria, Аграрен университет – Пловдив  и район "Тракия" планират голям и интересен проект за озеленяване на Ботаническата градина в град Пловдив. Ентусиастите ще засадят 10 хиляди минзухара на няколко етапа в периода септември - ноември 2019. Те имат нужда от подкрепа и търсят съмишленици - хора, които с безвъзмезден труд и любов да се включат в инициативата. Ще бъдат осигурени вода, ръкавици, ножици, лопати, торби за боклук и други необходими приспособления.

Първият етап на кампанията ще се състои на 24 август, събота, от 9:30 часа, когато ще бъдат избрани и обособени зоните за последващото засаждане на луковиците, които вече пътуват към България от Холандия. През 2018 доброволци вече засадиха 1000 минзухара в Ботаническата градина, а тази година са решили да подобрят рекорда си десет пъти.

От Аграрен университет – Пловдив пък обявиха официално изпълнителят на обществената поръчка за изграждане на новата ограда на Ботаническата градина – фирма „Марибор-строй" ЕООД. Очаква се строително-монтажните дейности да започнат възможно най-скоро.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина