Доброволци превърнаха част от Тракия в модерен парк

Автор: Plovdiv Now 4846
Доброволци превърнаха част от Тракия в модерен парк

Доброволци и жители на пловдивския квартал Тракия облагородиха пространството между улица “Проф. Цветан Лазаров” и блок 239. Обновената градска зона, наречена Място Тракия, ще бъде официално представена в съботния следобед.

Зоната е създадена с участието на жителите на квартала и районната администрация. Инициативата е на платформата за чиста градска среда „Аз, ти, Пловдив!“.

Гости и граждани са поканени да участват във финалните озеленителни дейности  на място и да се включат в работилница по рециклиране с демонстрация на рециклираща машина.

С труда на десетки доброволци от района неподдържаното междублоково пространство вече има изцяло нов облик. Зелената площ е разчистена, теренът е заравнен, край велоалеята са засадени 35 нови дръвчета, детската площадка е обновена, а на място са поставени модерни пейки от рециклирани материали. Предстои поставянето и на тенис маса.

В неделя пък активистите на сдружение БГ Бъди активен и от Приключенски център „Младежки хълм“ ще открият още едно облагородено място, по което работят отдавна – т.нар. Приключенско _Място на Младежкия хълм. 

Организирана е спортна тренировка на открито на новата фитнес площадка и в еко работилници.  Обновена е и фасадата на къщичката на центъра.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина