Добри хора се трогнаха и подават ръка на Златка, чиято кола е смазана след мелето в Тракия

Автор: Ива Модова 7112
Добри хора се трогнаха и подават ръка на Златка, чиято кола е смазана след мелето в Тракия

Добри хора се трогнаха и подават ръка на Златка Терзиева, чиято кола е смазана след мелето в Тракия, при която пиян шофьор помете пет автомобила. Инцидентът е станал около 4.30 часа на 13 май. 21-годишният водач е бил зад волана на "Рено Меган" с бургаска регистрация. Алкохолната му проба е показала 0.96 промила. До момента младежът има 5 установени нарушения. Последното било преди 4 месеца, отново в квартал Тракия, за неспазване на пътни знаци.

Четири от петте пострадали превозни средства подлежат на ремонт и вероятно отново ще бъдат в изправност. Лекият автомобил на Златка Терзиева обаче е изцяло потрошен и, освен за скрап, не може да бъде използван за друго.

Златка е инвалид и успявала да се придвижва благодарение на превозното средство. От вчера жената е разстроена, защото е останала без кола. Каско няма.

Историята на Златка Терзиева обиколи социалните мрежи. Хора от различни краища на България се свързаха с наш репортер, готови да помогнат на пловдивчанката.

Жена от Дупница е прочела за тежката катастрофа и неволите на Златка. Дамата е споделила репортажа във Фейсбук група за жители на града и само след час е получила обаждане с цел съдействие.

„Собственик на автосалон в София, чието име иска да бъде запазено в тайна, е готов да предостави на Златка Терзиева безвъзмездно кола. Автомобилът е бил за продан, но човекът е готов да я подари на жената”, каза пред репортер жената.

Пловдивчани също изразиха готовност да подадат ръка на потърпевшата. Жителка на града на тепетата предлага личния си автомобил, за да помогне на Терзиева.

До редакцията ни пристигнаха още запитвания от хора, как да помогнат на жената. Пловдивчани дори изразиха готовност да обслужват Златка, докато се ремонтира колата й или докато й бъде намерена нова такава.

Още за инцидента и какво разказа Златка Терзиева, може да видите във ВИДЕОТО:

Редактирай 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина