Деца и родители чистят и играят днес в Ботаническата градина

Автор: Plovdiv Now 4782
Деца и родители чистят и играят днес в Ботаническата градина

Поредната зелена инициатива за възстановяването на Ботаническата градина в Пловдив започва днес, 13 април в 10:00 часа. Този път с доброволци ще бъде създаден лабиринт от картон в реални размери за забавление на най-малките членове на групата.

Стените му ще бъдат изрисувани в пъстри цветове, а всички заедно - децата и техните родители ще се опитат да намерят изхода. Докато малчуганите играят на импровизираната детска площадка, възрастните ще продължат с почистването на замърсените части на парка. Ще засадят още цветя, луковици и семена, ще закачат къщички за птици и още много полезни, но и забавни неща.

„Каним всички желаещи да се присъединят към екипа ни и да отделят два-три часа от времето си за тази добра кауза. Съвместните ни усилия са насочени към подготовка за последващо засаждане на дървета, храсти, цветя, както и изграждане на нова ограда от Аграрен университет - Пловдив и Община Пловдив, за която в момента тече обществена поръчка“, призовават организаторите, които ще осигурят ръкавици, ножици, лопати, торби за боклук и други приспособления, необходими в доброволческата инициатива.

Припомняме, че акцията по спасяване на Ботаническата градина започна през 2017 и от тогава насам забравената и занемарена Ботаническата градина в град Пловдив се превърна в притегателно място за всички сърцати хора, които споделят любовта си към природата и желанието тя да бъде по-близо до нас в градска среда.

Така доброволците продължават бавно, но сигурно да превръщат една идея в реалност - заедно да дадат на Пловдив един прекрасен зелен оазис.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина