Дете пострада при падане в детска градина в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6061
Дете пострада при падане в детска градина в Пловдив

6-годишно момченце е пострадало при падане в детска градина в Пловдив. Инцидентът е станал по време на игра в двора на ДГ „Таня Савичева“ в ЖР Тракия, а детето има 6-сантиметров хематон. Според родителите до инцидента се е стигнало заради непочистена детска площадка и поради тази причина са подали два сигнала – до инспектората и общината.

„Състоянието на детето е добро към този момент, възстановява се психически от травмата. Намерих детето си с голям хематом на главата и разплакана, като никой не ми се беше обадил, че с е случило нещо“, коментира бащата на детето.

Според родителите, детето е паднало заради непочистена детска площадка, на която е имало кал и това е довело до подхлъзването на момченцето.

„Немарливостта и безхаберието на институциите причини инцидента“, категорична е майката пред Нова телевизия.

Според директорката  на забавачката Доротея Боева  дворът се почиства ежедневно, но не могат винаги да се съобразят с метеорологичните условия.

„На всеки може да се случи. Ние не можем да спрем децата да играят, да скачат. Площадките се чистят всеки ден, съжалявам, че родителите мислят така. Медицинското лице е с работно време до 16 часа, а първа помощ е оказала учителката“, заяви още Боева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина