Дават голям терен на Локо за 30 години безвъзмездно

Автор: Plovdiv Now 3508
Дават голям терен на Локо за 30 години безвъзмездно

Община Пловдив ще даде на Локомотив Пловдив терена от 49 дка в район „Тракия” с безвъзмездно право на строеж за следващите 30 години. Така носителите на Купата и Суперкупата на България няма да плащат нищо за терена, на който ще изградят своята тренировъчна база и школа.

Предложението е входирано в извънреден порядък и ще се гласува от сесията на Общинския съвет утре.  То е от Георги Титюков, като трябва да събере 32 гласа. Освен него е представен и инвестиционния проект на базата.

Според него  изграждането на модерна футболна база в ЖР „Тракия” на 49 декара ще струва 6,35 млн. лева, а тя трябва да се завърши до 7 години.

За първите две години трябва да се направи уличен подход от улица ‘Съединение”, изграждане на три игрища и половина система. Вторият етап включва сградата на съблекалните и  осветление на терените, както и трибуна за 400 зрители за козирка – до 3 години от разрешителното за строеж.

Последният етап включва  изграждането на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта – до 7 години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина