Данъчните погнаха серия от магазини в търговски център в Тракия

Автор: Ива Модова 4187
Данъчните погнаха серия от магазини в търговски център в Тракия

НАП-Пловдив отново влезе в пловдивските търговски обекти, някои от които попълниха "черните" списъци на агенцията. Само за седмица графата с фирми, подлежащи на принудителна мярка запечатване, бе обновена с дружества от Пловдив и региона. Акцията през изминалата седмица бе съсредоточена в един от търговските центрове в Тракия - Форума.

Три обекта са били хванати в нарушения и са били санкционирани. Имената на фирмите веднага бяха отразени в „черните списъци”. Един от магазините е за спортни облекла и е част от известна верига у нас.

Плеър предлагат широка гама от артикули за активно спортуващите, като стоката може да бъде открита и в онлайн магазините. Данъчните обаче са констатирали грешки, свързани с фискалните устройства и на управата е бил връчен акт. Каква ще е съдбата на фирмата и конкретно на обекта тепърва ще става ясно.

Търговец в съседство също е бил атакуван от финансовите инспектори. Обектът, предлагащ дамска и мъжка конфекция, е бил проверен, а след това санкциониран. Причините отново са били свързани с нередности около фискала.

На финал НАП-Пловдив са посетили и фурна за бърза закуска, която "бързо" се е сдобила с акт.

През изминалата седмица под ударите на данъчните са попаднали и две автомивки под тепетата, които ги дели само няколко метра разстояние. Обектите се намират на изхода на Пловдив – Карловско шосе. Това са едни от най-посещаваните мивки за автомобили в района. Освен безупречен вид на колите, те предлагат и опцията водачите сами да се погрижат за возилата си.

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попаднаха още павилион на улица „Хан Кубрат”в Центъра, закусвалня на улица „Цар Асен” и фреш бар на Главната.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина