Бериван била в шок след престрелката в Тракия, твърди, че мъжът й пръв размахал оръжието

Автор: Plovdiv Now 21527
Бериван била в шок след престрелката в Тракия, твърди, че мъжът й пръв размахал оръжието

Окръжна прокуратура-Пловдив  наблюдава досъдебно производство за убийството в Тракия. Снощи около 18,50 часа е бил подаден сигнал на тел. 112 за възникнал инцидент в апартамент – боксониера в Тракия . На място са пристигнали полицейски и лекарски екипи, които установили, че в жилището е починал 50-годишният Ивайло.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив са започнали незабавни действия по разследването, от които е било установено, че пострадалият е бил прострелян с газов пистолет, при което е била засегната важна артерия. В жилището е била и 23-годишната му приятелка Бериван Б.

Според първоначалните данни между двамата е възникнал скандал, при който жената е простреляла Ивайло с газовия пистолет. Оръжието е намерено в апартамента и е иззето като веществено доказателство. То е било притежавано от мъжа.  При извършване на първоначалните действия по разследването на място е присъствал дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив. Жилището, където е станал инцидентът, е било обитавано от Ивайло, а жената му е била на гости. 

По информация на TrafficNews.bg той бил употребил солидно количество алкохол,  съседите чули изстрели, а младата жена, която е от ромски произход, побягнала по стълбището. 

Съседи споделят, че момичето е било в шок. Тя разказала, че приятелят ѝ се напил и изкарал газовия си пистолет. Започнал да стреля, а тя се опитала да вземе оръжието. При борбата пистолетът гръмнал, улучвайки фатално 50-годишния мъж.  

Бериван е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да прецени основанията за повдигане на обвинение спрямо нея, както и тези за задържането й за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването е в активна фаза.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина