Артисти и творчески работилници очакват деца и родители в парк в “Тракия“

Автор: Plovdiv Now 48944
Артисти и творчески работилници очакват деца и родители в парк в “Тракия“

Пътуващата артистична платформа “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство”, която води своето начало от Пловдив и обикаля цялата страна, за да популяризира дейностите на местни автори, гостува на район "Тракия" в периода 3-4 ноември.

Пъстрата творческа зона ще бъде разположена на територията на парк Елит, където ще предостави на жителите възможности за включване в творчески работилници, демонстрации на традиционни занаяти, ръчно творчество, сценични изпълнения и още много разнообразни изяви в различни жанрове на всички изкуства.

“Мобилна творческа мрежа”, предоставя поле за изява на самодейни формации и състави, музикални банди, вокални изпълнители, автори, школи и ансамбли, като отправя своята Отворена покана за включване в програмата към всички творчески натури, които търсят своето нетрадиционно поприще и искат да се представят пред по-широка публика. Желаещите могат да се свържат с организаторите и на e-mail: [email protected].

Събитието е с вход свободен и цели да скъси разстоянието между творци и публика, да насърчи разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми. И в двата събитийни дни, програмата ще започва в 10 ч. с творчески ателиета, демонстрации, изложби и работилници, а в следобедно-вечерната програма след 16 ч. ще се наслаждаваме на различни сценични изкуства в изпълнение на артисти, творящи в района.

Дейностите са организирани от сдружение ТК Инкубатор и се изпълняват с финансовата подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Програмен оператор на събитието е Министерство на културата на България, а за изданието в район "Тракия", организаторите получават съдействието на районната администрация и местните културни институти

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина