70 нови млади дръвчета обогатиха парк в Тракия

Автор: Plovdiv Now 5040
70 нови млади дръвчета обогатиха парк в Тракия

Десетки доброволци заедно с кмета на пловдивския район „Тракия” Костадин Димитров се включиха в залесителна кампания в парк „Ротари” днес.

70 млади дръвчета се присъединиха към белите дробове на града. Фиданките са от вида червенолистна декоративна слива и са засадени от двете страни на пешеходна алея.

 „С тази кампания целим да популяризираме грижата за зелената система на района ни и да покажем колко важен е индивидуалния принос на всеки от нас”, каза кметът на „Тракия" Костадин Димитров и благодари на всички граждани, които се включиха в залесяването. Сред тях бе и актьорът Ивайло Христов.

„Има инициативи, които ме вдъхновяват, зареждат и умиляват. Като тази на Район „Тракия” - Община Пловдив. Винаги съм си мечтал да засадя дърво в „Ротари Парк”. Е, случи се. Днес доброволци от всички възрасти с огромна радост и удоволствие засадиха 70 декоративни червени сливи. Има кметове, които просто си вършат работата. Браво на Костадин Димитров и всички от екипа му!”, написа по-късно Ивайло Христов в профила си във фейсбук,

Инициатива бе под надслов „Да засадиш дръвче”, а популяризирането й в социалните мрежи бе организирано от Димитър Михов и Иван Маринов.

Събитието се проведе при спазване на мерките и с подкрепата на администрацията на район „Тракия” и ОП „Градини и паркове”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина