6 фирми искат поръчката за дострояването на корпуса към лекоатлетическата зала на Лаута

Автор: Plovdiv Now 18183
6 фирми искат поръчката за дострояването на корпуса към лекоатлетическата зала на Лаута

Автор: Наталия Грозева

Голям интерес от фирми предизвика новата обществена поръчка за дострояването на помощния корпус към лекоатлетическата зала на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Офертите бяха отворени на 20-ти декември, като за поръчката са кандидатствали 6 фирми. Това са- Тиенгруп Метал ЕООД”, „Запрянови-03 ООД”, Електролукс Табаков и синове ООД”, Прис-Д ООД”, „Сграда ООД” , и „АБВ Билдинг ЕООД”, научи trafficnews.bg.

Новата обявена сума е на стойност близо 360 000 лева с ДДС, това е почти двойно повече от предходната такава, която бе поета от фирма -"Рудин" ООД и беше на стойност 205 хил. лева с ДДС

От кметството на район "Тракия", които стопанисват имота и са възложители на обществената поръчка, съобщиха, че причината за покачване в сумата е драстичното вдигане на цените на строителните материали. След направено от тях между няколко фирми пазарно проучване, е било установено, че първоначално предвидените 205 хил. лева не са достатъчни за изграждането на допълнителната сграда.

Местоположението на постройката е от страната на бул. „Цветан Лазаров“, на гърба на стадиона, точно срещу параклиса, а в проектната разработка са предвидени фитнес зала, складово помещение, тоалетни, треньорска стая, стая за масажи и възстановяване,съблекални със собствени санитарни възли и душове.

Сагата с ремонта на корпуса се точи повече от две години. Първата копка бе направена през юли 2020 година. Фирмата „Индустриал ремонт строй” ЕООД бе избрана от общината  да строи допълнителните помещения към лекоатлетическата зала. Инвестицията за изграждането на проекта е на стойност около 150 000 лева, които са осигурени от бюджета на Община Пловдив. По договор „Индустриал ремонт строй” ЕООД имаше 240 дни, за да завърши разширението, но изминаха доста повече, а атлетите на Локомотив тренираха в неблагоприятни условия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина