15 ученически рок банди свирят на седмото издание на S`Cool Rock Fest в парк “Лаута“

Автор: Plovdiv Now 6441
15 ученически рок банди свирят на седмото издание на S`Cool Rock Fest в парк “Лаута“

Седмото издание на S`Cool Rock Fest ще се проведе на 12 и 13 юни 2021 г. в парк „Лаута“ град Пловдив. Входът е свободен!

S`Cool Rock Fest е иновативна идея за създаване на една традиция в откриването на млади таланти. Целта е да се подпомогне развитието и утвърждаването на рок културата сред учениците и насочване на интересите им към стойностите на световната музикална култура. Сред важните задачи е стимулирането на младите музиканти в посока на креативност и оригинално творческо мислене, което се изразява в представянето на изцяло авторски песни. 

Едно от големите предимства на фестивала е фактът, че много от децата, които сме виждали като публика, като фенове пред сцената, днес ги виждаме като активни участници върху нея, очакващи шанса си да се изявят. Подрастващите таланти, които в повечето случаи не са имали възможност да се представят на голяма сцена, получават шанс да се изявят на оборудвана с професионална апаратура сцена, пред публика, която да оцени и подкрепи техния стремеж за изява.

S'Cool Rock Fest среща тийнейджърите с популярни, известни, любими и доказали се рок музиканти, които ще свирят като специални гости на закриването на фестивала и ще споделят своите познания и своя опит с младите си колеги, впечатления за представянето им и напътствия за тяхното развитие.

Провеждането на китарни клиники и уъркшопи като съпътстващи мероприятия на S'Cool Rock Fest има за цел насърчаване на младите музиканти, както и обогатяване на познанията им за музикалната история - за стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на стила, показване на инструментални техники, представяне на различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката.

Всички предишни издания на фестивала преминаха с много публика от фенове, приятели и родители, подкрепящи и аплодиращи всички млади музиканти. Групите показаха завиден за възрастта си професионализъм. Подкрепяха се една друга, помагаха си, и създадоха приятелство, като много от тях продължават да свирят заедно по концерти. Всички млади групи с нетърпение очакват S'cool Rock Fest! Подкрепете ги!

Ето и програмата:

12 юни, събота

от 18 до 23 часа

Atroposy (Пловдив)

Deatmag (Пловдив)

SiDieZ (Пловдив)

Nonsense (София)

Високо кръвно (Габрово)

Група 27 (Пловдив)

Nautilus Junior Rock Band (Първомай)

ENTHRONEMENT

13 юни, неделя

Китарни клиники от 10 до 12 часа

В 11ч. на сцената на Scool Rock Fest ще се качат виртуозните музиканти от Sunday Guitar Workshop - Атанас Шишков, Светлин Стайков и Милен Димитров. Те ще демонстрират интересни китарни техники и ще изпълнят част от своя репертоар. Участие в уъркшопа ще вземат и ученици от пловдивски китарни школи.

От 18 до 23 часа

Creep (Добрич)

L.S.D. (София)

Монолог (Сливен)

Congail (Пловдив)

Aurora (Свиленград)

Rebels (София)

Wild Child (София)

Rock Bones (София)

ZUUM

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина