Зико за детето, паднало от втория етаж: Мислело е, че е спайдърмен

Автор: Plovdiv Now 5056
Зико за детето, паднало от втория етаж: Мислело е, че е спайдърмен

“В групата е имало 12 деца. Учител и помощник възпитател. Действието се е развило за секунди”, разказа зам.-кметът Стефан Стоянов по повод днешния опасен инцидент, при който 6-годишно момченце падна от втория етаж на сградата на детска градина "Бреза" в Пловдив. Тя се намира на улица "Стефан и Обрейко Обрейкови" в квартал "Гагарин".

“Децата се облъчват прекалено много с филмчета. Мислело е, че е спайдърмен. С него ще работят психолози. Поискахме психолог и от БЧК”, заяви на свой ред кметът Здравко Димитров, който спешно пристигна в болницата.

Припомняме, че инцидентът стана по обяд днес и момченцето веднага е било транспортирано и прието в УМБАЛ "Св. Георги".

Проверяват се действията на персонала, но по първоначални данни няма открити нередности. Полицията разследва случая. 

Детето е в добро състояние, направени са му всички необходими изследвания. Здравко Димитров разговаря с лекарите, както и със самото дете.

На въпроса как се чувства, момчето отговорило, че малко го боли крака, но е добре. Признало още, че е паднало в опита си да се прави на супергероя Спайдърмен.

Здравко Димитров разговаря за кратко и с майката на детето, както и с директорката на детска градина „Бреза“ Нели Димитрова. 

От общината са изпратени опитни психолози, които индивидуално ще разговарят с всяко едно дете и с всеки член на екипа. След 17:00 часа тази вечер ще се проведат индивидуални разговори с родителите, за да се намали рискът от посттравматичен стрес и, за да знаят как да разговарят с децата си, без да се създава чувство за тревожност у тях.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина