Жители на “Гагарин“ за новата стоянка за таксита: Само пречи да паркираме, таксиджиите не я използват

Автор: Plovdiv Now 13927
Жители на “Гагарин“ за новата стоянка за таксита: Само пречи да паркираме, таксиджиите не я използват

В началото на ул. „Барикадите“ в квартал Гагарин от близо 2 седмици е поставен знак, който регламентира четири места от паркинга за таксита. Още от самото му поставяне обаче, синият знак започнал да създава проблеми на жителите в квартала.

Новообразуваната седянка на таксита намаля свободните места за паркиране, които и без друго били трудни за откриване, споделя гражданин пред TrafficNews. Поставената на 30 март табела „Такси“ обаче не се използвала по предназначение, твърди той:

Тази такси стоянка е пълно безумие. Таксиджиите открай време спират на локалното платно на бул. „България“ и запушват движението. Новата придобивка по никакъв начин не промени навиците им. Сега хем запушват локалното платно, хем стоянката трябва да стои празна и няма къде да се паркира“, заявява Кафалиев.

Пловдивчанинът споделя още, че построените кооперации в района вече се радват на жители, но това е предпоставка за още по-затрудненото намиране на свободни паркоместа.  

„След застрояването не се направи нищо по повод крайно недостатъчното място за паркиране около старите сгради на ул. „Барикадите“ № 8-10 и  бул. „България“ № 6, където всичко е в мизерия и метални гаражи“, категоричен е той.

В близост се намира и паркинг на общинска земя, който е в окаяно състояние. От снимките, пратени до медията, личи, че големи дупки в асфалта събират дъждовна вода, а встрани изобилства от кал.

Кафалиев твърди още, че след отстраняване на предпазните огради на близкия строеж, теренът не е бил почистен и мястото не е добре поддържано.

 TrafficNews се свърза в Община Пловдив и кмета на район „Северен“, за да сигнализира нередностите. От градската управа заявиха, че стартират проверка. Инспекцията ще бъде делегирана на ОП „Организация и контрол по транспорта“, ОП „Чистота“ и район „Северен“. Ще бъде разпоредена проверка на фирмата, отговорна за строежа, след който е останала мръсотията. Ще се поеме инициатива и по отношение паркирането на таксиметровите шофьори на локалното платно на булевард „България“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина