Защо Ральо Ралев не обжалва ареста си? Адвокатите упорито мълчат

Автор: Ива Модова 4145
Защо Ральо Ралев не обжалва ареста си? Адвокатите упорито мълчат

Въпреки намеренията си,  кметът на район „Северен” – Ральо Ралев не е депозирал молба за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека такава. Припомняме, че в края на месец юни, един от защитниците на Ралев – адвокат Христо Ботев, заяви пред наш репортер, че до края на месец юли ще внесат молба за отмяна на мярката.

В средата на август такава не е депозирана. Опитахме се да разберем какви са намеренията на райкмета и защитниците му, но адвокат Ботев отказа коментар по казуса. Юристът не желае да коментира нищо около делото, дори и за здравословното състояние на клиента си. В същото време другият адвокат на Ралев – Сузана Алекова, не отговаря на нито един от телефоните за контакт.

От наши източници научихме, че Ральо Ралев е отслабнал драстично. Често заявявал, че не се чувства добре.

На 22 август изтича срока на втората подред депозирана молба за неплатен отпуск от страна на Ралев. В момента временно изпълняващ длъжността кмет на район „Северен” е Лариса Кътова. До ареста на Ралев тя бе негова дясна ръка и зам.-кмет от квотата на ГЕРБ.

Какъв би бил сценарият след две седмици, когато изтича отпуска на Ралев? Ако не бъде освободен от ареста, той има права да удължи същата с още един месец. В момента той все още се води кмет на район „Северен”, а от прокуратурата не са поискали отстраняването му.

Припомняме, че кметът Ралев бе задържан по обвинение в корупция. Строителен предприемач в Пловдив е бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен в Пловдив. Паралелно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловския бизнесмен Иван Делевски.

В момента Ралев е с наложена мярка „задържане под стража”. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина