Защитникът на Ралев: Сигурен съм, на свидетеля Ангелов няма да се повдигнат обвинения!

Автор: Plovdiv Now 6401
Защитникът на Ралев: Сигурен съм, на свидетеля Ангелов няма да се повдигнат обвинения!

Автор: Александра Димитрова

Защитникът на кмета на район „Северен” Ральо Ралев – адвокат Христо Ботев, коментира, че особеното мнение на един от членовете на съдийския състав, определящ мярката на клиента му, означава, че магистратите не могат да са категорични в решението си. Припомняме, че по-рано днес Апелативният специализиран съд остави окончателно в ареста Ралев и измени мярката на сочения за съучастник на кмета – бизнесмена Иван Делевски, като го върна обратно в ареста.

Решението на тричленния съдийски състав обаче не бе единодушно. Една от съдиите по делото подписа решението с особено мнение. Според нея Ралев и Делевски трябва да бъдат пуснати от ареста с по-леки мерки за неотклонения. Освен това съдията смята, че бизнесменът Здравко Ангелов сам е подтикнал към даване на подкуп и прокуратурата трябва да го разследва. Според съдийката Ангелов е търсел начин да реши проблемите с проектите си.

Самият адвокат Ботев не изложи подобни твърдения пред съда.

„Това означава, че не могат да са категорични в изводите си. Може ли да разследваш подкуп, като не си хванал предаването на парите, на мен това винаги ми е било абсурдно в това дело”, коментира защитникът на Ралев.  

Ботев допълни и че е сигурен, че на основния свидетел по делото, предприемача Здравко Ангелов, няма да бъдат повдигнати обвинения, въпреки становището на една от съдиите.

Какво още каза защитникът на Ральо Ралев – адвокат Христо Ботев, вижте във видеото:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина